✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Beste kamado

Beste kamado

Wij weten als geen ander dat het kiezen van de beste kamado een lastig karwei kan zijn. Daarom geven wij je graag advies in het aankopen van een kamado die volledig aan jouw wensen en eisen voldoet. Als kenners hebben wij deze barbecues al voor je op een rij gezet.

Top 3 kamado barbecues

Wat is een kamado?

Een kamado barbecue onderscheid zich van de meer traditionele houtskool barbecues doordat de barbecue zeer goed hitte kan vasthouden en deze eenvoudig is te reguleren. Kamado’s zijn gemaakt van keramiek, dit materiaal kan heel erg goed hitte kan vasthouden. Bovendien kan een kamado volledig gesloten worden, waardoor de barbecue als een oven zijn werk doet. Door middel van een schuif boven- en onderaan de barbecue kun je te luchtstroom instellen. Hierdoor kun je heel precies afstellen hoeveel zuurstof het houtskool krijgt, waardoor je nauwkeurig en eenvoudig de temperatuur van de kamado barbecue kunt regelen.

Wat is de beste kamado?

Om te bepalen welke kamado het beste bij je past, moet je jezelf een aantal dingen afvragen:

  • Wat is mijn budget?
  • Voor hoeveel personen wil ik tegelijk eten kunnen bereiden?
  • Welke accessoires heb ik nodig?
  • Hoe belangrijk vind ik de kwaliteit van de kamado barbecue?
  • Wat is de garantie op de kamado barbecue?
  • Hoe zit het met de service van de leverancier?

Wat is mijn budget?

De prijs van een kamado varieert van zo’n 150,00 tot 4500,00 euro. Met 150,00 euro kun je als beginner starten met een kleine kamado barbecue van een goedkoop merk, maar adviseren je om door te sparen voor een bekender merk. Je legt dan iets meer geld neer, maar bent verzekerd van meer kwaliteit en bovendien kun je meer service verwachten van de leverancier. Met zo’n 500,00 euro koop je een prima kamado, waarmee je, als je wat meer gevorderd bent in het barbecueën ook nog prima mee uit de voeten kunt.

Scoor een kamado barbecue aanbieding

Buiten het barbecue seizoen om zijn kamado barbecues regelmatig in de aanbieding. Je kunt zo honderden euro’s besparen door op het juiste moment een aanbieding te scoren. Als je weinig rek hebt in je budget, kan het lonen om te kijken naar een kamado bbq aanbieding. Zo scoor je bijvoorbeeld een large kamado, terwijl je eigenlijk budget had voor een medium of compact kamado.

Voor hoeveel personen wil ik tegelijk eten kunnen bereiden?

Afhankelijk van je gezinssamenstelling of je wensen om met vrienden of kennissen te kunnen barbecuen, maak je de keuze voor de diameter van de grill. Over het algemeen kunnen we de kamado barbecues verdelen in vijf verschillende maten: klein, middel, groot, extra groot en extra extra groot. De kleinste kamado begint bij 33 centimeter (in diameter) terwijl bij de allergrootste kamado barbecue de diameter van de grill maar liefst 74 centimeter is. Het kleinste model is geschikt voor 2 personen, met de allergrootste kamado kun je voor groepen barbecueën tot 16 personen tegelijk.

Welke accessoires heb ik nodig?

Om een kamado barbecue goed te kunnen gebruiken heb je een plate setter nodig. Deze plate setter plaats je tussen de grill en de houtskool en zorgt er voor dat je gerecht op de grill indirecte hitte krijgt. Deze indirecte hitte heb je nodig als je een gerecht langzaam wilt laten garen op de kamado. Zonder plate setter lijkt je kamado barbecue meer op een traditionele houtskool barbecue, een plate setter is dan ook onmisbaar om optimaal gebruik te kunnen maken van je kamado.

Een andere handige accessoire is een gietijzeren grill. Je hebt vast eens in een restaurant gegeten waar je een mooi stukje vlees kreeg voorgeschoteld met mooie grill strepen. Zo’n ruit patroon kun je eenvoudig thuis creëren met een gietijzeren grill. Eerst gaar je je stukje vlees langzaam met behulp van de indirecte hitte door te plate setter tot de gewenste temperatuur, vervolgens grill je het vlees af op de gietijzeren grill.

Ook een goede vleesthermometer mag niet ontbreken. Een kamado is namelijk superieur in het bereiden van low & slow gerechten. Een kernthermometer is daarbij een absolute must have.

Ben je gek op kip van het spit? Met een kamado spit bereidt je heerlijke kip boven gloeiend heet houtskool. Net als bij de poelier.

Wat is de garantie op een kamado barbecue?

Een kamado barbecue gaat – mits je er goed mee om gaat – niet zo snel stuk. Als er toch iets stuk gaat, wil je misschien een beroep doen op de garantie van de kamado barbecue. Je hebt natuurlijk standaard consumentengarantie, maar de grotere merken gaan nog een stap verder. Bij Big Green Egg krijg je bijvoorbeeld beperkte levenslange garantie op materiaal en constructie van alle keramische onderdelen (zoals de keramische basis, deksel met schoorsteen, vuurkorf en binnenring). Op keramische accessoires, zoals de plate setter, krijg je als consument 3 jaar garantie. Op de metalen onderdelen van de kamado krijg je 5 jaar garantie. Om in aanmerking te komen voor deze garanties is het belangrijk dat je na de aankoop van de barbecue het product registreert op de website van het merk. Naast Big Green Egg hebben ook andere merken dit soort garanties, zoals Kamado Joe en Grill Guru.

Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is één van de grootste kamado’s van Big Green Egg. Met deze kamado barbecue serveer je eenvoudig gerechten tot 8 personen. Dat komt door het ruimte grill oppervlak. De kamado van keramiek is bestand tot een temperatuur van maximaal 350 graden. Van roken op een lage temperatuur tot het bereiden van pizza’s op een extreem hoge temperatuur: de Big Green Egg kan het allemaal. Met de schuif aan de boven- en onderkant van de kamdo reguleer je eenvoudig de luchtcirculatie, zodat je zelf de controle hebt over de temperatuur van de barbecue.

Het materiaal van de kamado is bestendig tegen vorst, je laat de Big Green Egg dan ook gerust het hele jaar door buiten staan. Wil je de barbecue extra goed beschermen? Koop dan een mooie regenhoes. Wat ons betreft is dit dé beste kamado van 2022. Hoge kwaliteit, goede garantie, uitstekende service en er zijn bovendien veel uitbreidingen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van zijtafels, waar je eenvoudig je ingrediënten, snijplank of gereedschap kwijt kunt.

Kamado Joe Classic 2

De Kamado Joe Classic II is bij uitstek de kamado barbecue om tegelijkertijd verschillende gerechten te bereiden. Door de verhoging in de barbecue is het bijvoorbeeld mogelijk om naast een vleesgerecht ook direct groenten te bereiden. Wel zo handig als je voor een groot gezelschap tot 8 personen wilt barbecuen. De Kamado Joe Classic II kenmerkt zich door de strepen op de luchtschuif, daardoor is het voor jou nog eenvoudiger om de kamado op de juiste temperatuur te krijgen én te houden. De luchtschuif is bovendien van hoogwaardig aluminium gemaakt, waardoor deze zeer bestendig is tegen roest. Zo blijft je kamado langer mooi!

De Kamado Joe Classic 2 is voorzien van een scharnier dat speciaal ontworpen is door het merk Kamado Joe, dit scharnier maak je eenvoudig open en is zeker niet zwaar. Dankzij de ingebouwde asbak verwijder je na het barbecueën gemakkelijk de as uit de kamado. Opruimen is daarmee een fluitje van een cent!

Hoewel de Kamado Joe Classic 2 nog wel te verkrijgen is, is zijn grotere broer inmiddels ook verkrijgbaar. Bekijk ook eens de Kamado Joe Classic 3.

The Bastard Medium Compleet

The Bastard Medium Compleet is een stoere kamado barbecue gemaakt van vorstbestendig keramiek. Met deze kamado is ‘s winters barbecueën dan ook geen enkel probleem. Met compleet wordt in dit geval bedoeld dat de barbecue standaard wordt meegeleverd met een plate setter, waarmee je de kamado omtovert tot een prachtige buitenoven. Zo pas je eenvoudig allerlei verschillende barbecuetechnieken toe. Behalve de plate setter, wordt bij The Bastard Medium Compleet ook standaard de charcoal basket meegeleverd. Deze maakt het erg gemakkelijk om de kamado te ontsteken. De basket zorgt er namelijk voor dat het houtskool in de barbecue op zijn plek blijft liggen en zuinig brandt.

Op de kamado vindt je de luchtschuif waarmee elke beginnende of gevorderde barbecue fanaat de luchtstroom eenvoudig kan bijstellen. Het regelen van de temperatuur is daarmee een eitje. De roestvrijstalen ash lifter vangt de as van het houtskool op, als je klaar bent met barbecueën maak je de lade van de kamado gemakkelijk leeg. Een zeer compleet pakket dat bovendien geleverd wordt met een onderstel en zijtafels. Door het onderstel kun je de kamado gemakkelijk verrijden. Op de zijtafels kun je allerlei ingrediënten kwijt, een kamado buitentafel is daarmee overbodig.

Grill Guru Original Large

Met de Grill Guru Original Large barbecue je op een grill oppervlak van 46 centimeter, ruimte genoeg om te barbecueën voor 8 personen. De Grill Guru Original Large wordt standaard meegeleverd met een onderstel, daarmee ben je op een comfortabele hoogte aan het werk. Het voorbereiden van je gerechten doe je op de zijtafels, gemaakt van bamboe. Dit geeft de Grill Guru Original Large een hele natuurlijke uitstraling. Op de thermometer op de deksel van de kamado lees je eenvoudig de temperatuur in de barbecue af. Wil je de temperatuur in de kamado verhogen of verlagen? Gebruik dan het ventilatierooster boven op de kamado om de luchtstroom te regelen.

De Grill Guru Original Large is bovendien uit te bereiden met verschillende accessoires, omdat een gedeelte van het rooster uitneembaar is. Op de kamado van Grill Guru is het zelfs mogelijk om te wokken! Dat kan met het accessoire om een wokpan te plaatsen op het gloeiende houtskool. Het onderstel van de kamado staat op wielen, waarmee je de barbecue eenvoudig kunt verrijden naar de gewenste plek in de tuin. Ben je klaar met barbecueën? Dan klap je de zijtafels van de kamado in en zet je de barbecue op de gewenste plek weer terug.

Arpe Kamado 21″

De Arpe Kamado is van één van de minder bekende barbecue merken. Toch biedt deze kamado veel bang for the buck! De Arpe Kamado 21″ is namelijk zachter geprijst, maar heeft wel twee inklapbare zijtafels voor extra werkruimte. Is standaard geleverd met een prachtig onderstel, zodat je altijd op een comfortabele hoogte je stukjes vlees kunt bereiden. Het onderstel heeft bovendien 4 wieltjes, zodat je de kamado eenvoudig door de tuin kunt bewegen of kunt opbergen als je klaar bent met barbecueën. Het grillrooster van de Arpe Kamado heeft een oppervlak van 47 centimeter waarmee je met gemak tot wel 8 personen kunt voorzien van een heerlijk stukje vlees of kip.

De Arpe Kamado is gemaakt van het zelfde keramische materiaal als de bekendere merken en isoleert en houdt de warmte van het houtskool goed vast. De kamado is duurzaam en kun je gerust buiten laten staan, hij kan namelijk goed tegen regen of vorst. Ben je extra zuinig op de kamado? Koop dan een regenhoes als accessoire. Met de ingebouwde thermometer bovenop de kamado houdt je nauwlettend de temperatuur in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *