✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Als je hamburgers gaat maken op je kamado bbq dan mag een goede kruidenmix niet ontbreken. Met een kruidenmix bepaal je de smaak van je hamburger. Hoe moet je hamburgers kruiden?

Wat zijn hamburger kruiden

Hamburger kruiden zijn er in allerlei soorten. Van kant-en-klare mixen die je koopt bij de supermarkt, tot hamburger kruiden die je zelf maakt met verschillende ingrediënten.

Hoe hamburger kruiden

Zorg er voor dat je voldoende kruiden hebt voor je hamburgers. Voor vlees geldt dat je ongeveer 20 tot 30 gram kruidenmix per 1 kilo vlees gebruikt. Deze maat kun je ook aanhouden voor het kruiden van je hamburgers. Verdeel de hamburger kruiden over de rauwe hamburgers, vlak voordat je de hamburgers gaat bereiden op de barbecue.

Hoe maak ik hamburger kruiden

Hamburger kruiden kun je op allerlei manieren maken. Bij het maken van een kruidenmix ben je afhankelijk van de kruiden die in je keukenkastje staan. Het is ook belangrijk dat je je eigen smaak volgt, neem niet klakkeloos recepten van internet over. Het gaat er tenslotte om dat jij kruiden kiest die jij of je gasten lekker vinden. Wij vinden het leuk om verschillende combinaties te proberen, op die manier kun je er echt goed achterkomen welke kruidenmix jij het lekkerst vindt. Voeg zo min mogelijk ingrediënten toe aan de rauwe hamburgers, verdeel de kruiden over de hamburgers. Doe dit pas vlak voordat je hamburgers gaat bereiden op je kamado bbq.

Een basis kruidenmix voor hamburgers

Onderstaand een basis kruidenmix voor hamburgers. Wij vinden het lekker om de mix vanuit de basis wat zoeter te maken, vandaar dat we graag werken met bruine basterdsuiker. Het gerookte paprikapoeder zorgt voor een heerlijk gerookte paprika smaak. Het knoflook- en uienpoeder vormen een mooie ondertoon welke je terug proeft in je hamburger. Onze mix is goed als je de hamburgers gaat bereiden op je kamado bbq.

  1. Zout – 20 gram
  2. Bruine basterdsuiker – 30 gram
  3. Gerookt paprikapoeder – 20 gram
  4. Knoflookpoeder – 5 gram
  5. Uienpoeder – 5 gram

Bovenstaande kruidenmix kun je wat pittiger maken door een 1/2 theelepel chilipoeder toe te voegen.

Hamburger kruiden AH

Natuurlijk kun je ook een kant-en-klare kruidenmix kopen voor hamburgers. Bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Albert Heijn heeft verschillende kruidenmixen in haar assortiment, kies bijvoorbeeld voor de kruidenmix van Verstegen. Deze mix bevat veel ingrediënten die overeenkomen met onze basis kruiden, bijvoorbeeld zout, ui-, knoflook- en gerookt paprikapoeder. Een stuk minder zoet: aan de Verstegen mix is geen bruine basterdsuiker toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *