✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

In een eerdere blog hebben we je al eens uitgelegd hoe je een kamado barbecue moet aansteken. Behalve dat je een zak goede houtskool moet hebben, is het ook belangrijk dat je de kamado barbecue aansteekt met wokkels of een aanstekker speciaal voor een keramische barbecue.

De juiste hoeveelheid houtskool

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: een kamado barbecue vul je met houtskool tot aan de vuurring. Het is belangrijk dat je een goede verdeling maakt tussen grove en minder grove stukken houtskool. Dat moet omdat het vuur ander stikt. Een kamado kan alleen goed werken als de luchtstroom de ruimte krijgt om goed te circuleren.

Hoe vaak vul je de kamado met houtskool?

Als je een korte sessie hebt gedaan op de kamado barbecue dan is het zonde om al het houtskool weg te gooien en de kamado met nieuwe blokken houtskool te vullen. Als je een goede zak houtskool hebt gekocht dan blijft er maar weinig as achter, wat overblijft kun je gewoon opnieuw aansteken. Hoe je zuinig om gaat met je houtskool lees je in onze blog hoe je het beste een kamado barbecue kunt doven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *