✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Hoewel er steeds meer vleesvervangers bestaan en we als Nederlanders steeds bewuster gaan eten, draait een traditionele barbecue vaak toch om vlees. Maar hoeveel BBQ vlees reken je per persoon? Als liefhebber van vlees eet je waarschijnlijk wat meer dan de gemiddelde Nederlander. Volgens verschillende websites eet de gemiddelde Nederlander ongeveer 100 gram vlees per dag, dat is ongeveer één stuk vlees per persoon. Als Nederlanders de kamado bbq aansteken eten we gemiddeld een stuk meer. Bij een gemiddelde barbecue wordt er 400 gram vlees gegeten per persoon. Dat zijn ongeveer 3 stukken vlees. Als je je gasten goed kent, kun je waarschijnlijk zelf het beste bepalen hoeveel barbecue vlees je per persoon nodig hebt. Bij het organiseren van een BBQ kun je beter rekening houden met wat meer vlees. Zorg ervoor dat je het vlees dat je koopt nog kunt invriezen en houdt het vlees gekoeld tijdens de barbecue. Op die manier kun je op een veilige manier er voor zorgen dat je voldoende vlees hebt voor bijvoorbeeld je winterse BBQ.

Hoeveel biefstuk voor 1 persoon?

Een biefstuk is één van de meest nobele stukjes vlees in de Nederlandse keuken. Als je meerdere gerechten serveert, is een portie biefstuk van 150 gram voldoende. Stevigere eters of bij het serveren van één stuk vlees kun je eerder denken aan 250 gram.

Hoeveel stokbroden per persoon bij BBQ?

Als je als bijgerecht graag stokbrood met smeersels serveert, vraag je je misschien af hoeveel stokbrood je per persoon moet rekenen. Wij gaan vaak uit van 1 groot stokboord per 5 personen. Net als bij vlees geldt dat de één meer eet dan de ander, je kunt hier zelf rekening mee houden door iets meer stokbrood te bakken.

Zoveel stokbrood voor grote groepen

Aantal personenAantal stokbroden
51
102
153
204
255
306
357
408
Een handig overzicht van het aantal stokbroden voor grote groepen

Hoeveel rauwkost per persoon BBQ?

Gemiddeld gezien eet één persoon tijdens het barbecueën ongeveer 150 tot 200 gram rauwkost. Dit kan in de vorm van een heerlijke huzaren- of rundvleessalade, maar kan ook een fruitsalade zijn. Het kan verstandig zijn om rauwkost of andere bijgerechten pas later op tafel te serveren, zodat je gasten niet vergeten het heerlijke vlees op te eten.

Minder vlees, serveer een lekkere salade

Een manier om minder vlees te serveren aan je gasten, is door lekkere vleesloze bijgerechten te serveren bij je barbecue. Serveer bijvoorbeeld een frisse salade, erg gezond en het maakt de barbecue bovendien een stuk lichter. Hoeveel salade bij je barbecue per persoon hanteert is natuurlijk afhankelijk van je gasten, maar wij gaan uit van ongeveer 200 gram salade per persoon. Dit kan een frisse salade, maar ook een pasta salade zijn. Je kunt ook heerlijke groentespiezen maken, hanteer hier ook ongeveer 200 gram per persoon voor. Op die manier is een barbecue bovendien een stuk voedzamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *