✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado accessoires

Plate setter

Een plate setter is de belangrijkste accessoire voor je kamado bbq. Je hebt een plate setter namelijk nodig om een indirecte zone te creëren in je kamado. Daarmee bedoelen we dat het vuur en de hitte van het houtskool niet direct in aanraking komt met het gerecht dat je op de keramische barbecue aan het bereiden bent. Je kunt met een plate setter je gerechten low & slow bereiden. Door een plate setter te plaatsen in de kamado bbq wordt de hitte van het brandende houtskool langs het gerecht geleid, de kamado barbecue veranderd daarmee in een oven. Een plate setter is er in verschillende vormen en maten. Boven op de plate setter plaats je een grillrooster of een pizzasteen. Wil je meer weten over de plate setter?

Kamado spit

Een spit, draaispit of rotisserie gebruik je om verschillende soorten vlees draaiend te bereiden op je kamado bbq. Het spit plaats je op de dome van je kamado. Een kamado spit is speciaal gemaakt zodat het deksel van de keramische barbecue nog steeds dicht kan. Het spit is vaak gemaakt van roestvrij staal. Het spit draait op de kracht van een motortje. Het spit heeft spiesvorken zodat je vlees, kip of vis goed kunt klemmen op het spit.

Vleesthermometer

Een goede vleesthermometer bbq is een onmisbare barbecue accessoire als je een kamado hebt gekocht. De afgelopen jaren zijn bbq thermometers steeds slimmer en zijn er zelfs thermometers die verbonden kunnen worden met een mobiele telefoon. Ideaal voor low & slow, waarbij je een stuk vlees heel langzaam gaart en je niet de hele dag in de buurt van de kamado kunt zijn.