✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado accessoires

Er zijn allerlei kamado accessoires beschikbaar. Bijvoorbeeld een plate setter, dutch oven, gietijzeren pan, kamado spit of een vleesthermometer. Welk accessoire mag niet ontbreken?

Plate setter: één van de belangrijkste kamado accessoires

Een plate setter is één van de belangrijkste kamado accessoires voor je kamado bbq. Je hebt een plate setter namelijk nodig om een indirecte zone te creëren in je kamado. Daarmee bedoelen we dat het vuur en de hitte van het houtskool niet direct in aanraking komt met het gerecht dat je op de keramische barbecue aan het bereiden bent. Je kunt met een plate setter je gerechten low & slow bereiden. Door een plate setter te plaatsen in de kamado bbq wordt de hitte van het brandende houtskool langs het gerecht geleid, de kamado barbecue veranderd daarmee in een oven. Een plate setter is er in verschillende vormen en maten. Boven op de plate setter plaats je een grillrooster of een pizzasteen. Wil je meer weten over de plate setter?

Dutch Oven

Een populaire accessoire voor de kamado bbq is een Dutch Oven. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan. Het is een zware pan van gietijzer met een deksel die de pan afsluit. Je kunt er allerlei verschillende gerechten in bereiden. In een Dutch Oven kun je braden, stoven, frituren, bakken en grillen.

Gietijzeren Pan

Een ander populair accessoire is een gietijzeren pan. Gietijzer is een harde poreuze vorm van ijzer. Het voordeel van gietijzer is dat het bestendig is tegen zeer hoge temperaturen. Ideaal natuurlijk om zo’n pan te gebruiken op je keramische barbecue. Een pan van gietijzer neemt een hoge temperatuur aan op de barbecue, waardoor het ideaal is om een stuk vlees dicht te schroeien.

Kamado spit

Een spit, draaispit of rotisserie gebruik je om verschillende soorten vlees draaiend te bereiden op je kamado bbq. Het spit plaats je op de dome van je kamado. Een kamado spit is speciaal gemaakt zodat het deksel van de keramische barbecue nog steeds dicht kan. Het spit is vaak gemaakt van roestvrij staal. Het spit draait op de kracht van een motortje. Het spit heeft spiesvorken zodat je vlees, kip of vis goed kunt klemmen op het spit.

Vleesthermometer

Een goede vleesthermometer bbq is een onmisbare barbecue accessoire als je een kamado hebt gekocht. De afgelopen jaren zijn bbq thermometers steeds slimmer en zijn er zelfs thermometers die verbonden kunnen worden met een mobiele telefoon. Ideaal voor low & slow, waarbij je een stuk vlees heel langzaam gaart en je niet de hele dag in de buurt van de kamado kunt zijn.