✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

BBQ Handschoenen

BBQ Handschoenen

Bij het barbecueën moet je enorme hitte trotseren, maar veiligheid staat voorop. Daarom is een goede set bbq handschoenen een absolute must-have als je een echte pitmaster bent. Het oog wilt ook wat, de handschoenen zijn er dan ook in allerlei varianten. Het hoofddoel is altijd hetzelfde: vuurvaste handen, om ongelukken te voorkomen. Zodat je tijdens het barbecueën op een veilige manier het rooster uit de kamado kunt pakken, zonder daarbij je handen te verbranden. De barbecue handschoenen zijn vaak lang, waardoor ze ook een deel van de onderarmen beschermen. Zo maken ook gloeiende asdeeltjes geen kans en voorkom je nare ongelukken. Combineer de handschoenen met een BBQ schort en je kunt veilig aan de slag!

Voordelen BBQ handschoenen

  • Met een BBQ handschoen voorkom je nare ongelukken, omdat de handschoenen bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen
  • Mits je de handschoenen op de juiste manier gebruikt en onderhoud, gaan ze vaak jaren mee
  • Een BBQ handschoen kan je eenvoudig aan- en uittrekken

Verschillende materialen

Vuurvaste handschoenen worden gemaakt van allerlei verschillende materialen. Ze worden bijvoorbeeld gemaakt van thermische isolatie, maar ook van nomex, kevlar en leer. Nomex is bijvoorbeeld een vlambestendig meta-aramide materiaal dat bestand is tot een temperatuur van 350 graden Celsius. Nomex wordt vaak gecombineerd met met aramide, eveneens hittebestendig. Het resultaat is een vuurvaste stof waarmee jij je gang kunt gaan. BBQ handschoenen met deze materialen combinatie zitten vaak strakker dan handschoenen van leer, waardoor er onmogelijk iets in de de handschoen terecht kan komen. De band zit namelijk strak om de pols. Goedkopere varianten zijn er ook, deze zijn vaak gemaakt van katoen en kennen we eigenlijk als ovenwant. Geen verstandige keuze, deze kunnen namelijk een stuk minder hebben dan de variant die we hierboven al eens beschreven. Handschoenen van leer zijn vaak erg stijlvol, maar niet zo hittebestendig als de aramide, kevlar en nomex variant. Handschoenen van leer zijn namelijk bestendig tot slechts 100 graden Celcius. Een rooster uit de kamado pakken is dan geen pretje.

Slechts één handschoen

Zo nu en dan stunten webshops met de prijzen van BBQ handschoenen. Fijn voor je portemonnee denk je, niets is minder waar. Vaak gaat het dan slechts om één handschoen. Terwijl het wel net zo fijn is als je een paar handschoenen hebt. Zodat je met twee handen te werk kunt gaan.