✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado spit

Kamado spit

Wat is een kamado spit

Een spit, draaispit of rotisserie gebruik je om verschillende soorten vlees draaiend te bereiden op je kamado bbq. Het spit plaats je op de dome van je kamado. Een kamado spit is speciaal gemaakt zodat het deksel van de keramische barbecue nog steeds dicht kan. Het spit is vaak gemaakt van roestvrij staal. Het spit draait op de kracht van een motortje. Het spit heeft spiesvorken zodat je vlees, kip of vis goed kunt klemmen op het spit. Als je het vlees, kip of vis goed geklemd heb tussen de spiesvorken kun je de motor aanzetten om het te laten draaien. Door het draaien lopen de heerlijke sappen over het gerecht, de sappen gaan op een draaispit daardoor niet verloren. Je bereidt heerlijke stukken vlees, kip of vis met een knapperige korst. Een draaispit is naast een plate setter één van de populaire accessoires voor een kamado.

Welk vlees kamado draaispit

We kennen allemaal wel de gegrilde (hele) kip van het spit. Bij menig poelier te verkrijger. Maar het is natuurlijk nog leuker en lekkerder om deze kip zelf te grillen zoals de poelier dat doet. Kip is niet het enige dat je kunt bereiden op een draaispit. Je kunt bijvoorbeeld ook een picanha, rollade, (hele) vis of zelfs kebab op een draaispit bereiden. Als je kleinere stukken vlees tussen de spiesvorken klemt, kun je er ook voor kiezen om tegelijk verschillende soorten groenten te bereiden. Zo trekt de smaak van bijvoorbeeld dikke schijven ui lekker in rood vlees.

Welk spit kopen voor kamado bbq

Een kamado spit, draaispit of rotisserie moet precies passen op je kamado bbq. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat koopt. Als het spit niet goed past kan het deksel namelijk niet sluiten. Hieronder hebben we een viertal kamado draaispitten voor je op een rij gezet, geschikt voor de meest gangbare maten kamado barbecues.