✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Vleesthermometer BBQ

Een goede vleesthermometer bbq is een onmisbare barbecue accessoire als je een kamado hebt gekocht. De afgelopen jaren zijn bbq thermometers steeds slimmer en zijn er zelfs thermometers die verbonden kunnen worden met een mobiele telefoon. Ideaal voor low & slow, waarbij je een stuk vlees heel langzaam gaart en je niet de hele dag in de buurt van de kamado kunt zijn.

Voor een perfecte garing is een goede vleesthermometer van levensbelang. Als je een barbecue thermometer koopt welke je kan koppelen met je mobiele telefoon, dan heb je vaak zelfs de mogelijkheid om een alarm in te stellen zodra het vlees de gewenste garing heeft bereikt.

Bij het meten van de temperatuur spreken we vaak over het meten van de kerntemperatuur. Er wordt daarom ook regelmatig gesproken over een kernthermometer.

BBQ thermometer draadloos

Hieronder hebben wij onze favoriete bbq thermometers op een rij gezet. Alle drie de thermometers zijn draadloos en te verbinden met een mobiele telefoon. Zo kun jij op je gemak een heerlijk stuk vlees garen vanuit je luie stoel.

Beste vleesthermometer BBQ

GrillEye Max

De GrillEye Max is bij uitstek dé bbq vleesthermometer. Met een nauwkeurigheid van 0.1°C is de thermometer uiterst precies. Standaard wordt de thermometer geleverd met 2 probes. Dat betekent dat je van twee stukken tegelijkertijd de temperatuur kunt meten en in de gaten kunt houden. De GrillEye Max is zelf uit te bereiden tot 8 probes. Ideaal als je voor een groot gezelschap vlees wilt klaarmaken op de kamado bijvoorbeeld. De GrillEye Max kun je met bluetooth of Wi-Fi verbinden. Via de app die je kunt downloaden via de appstore van Apple of Google stel je de thermometer op de gewenste temperatuur. Op de display lees je de waarde van de probes af. Niet alleen de app op je mobiele telefoon, maar ook de thermometer geeft een melding wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. De GrillEye Max vleesthermometer werkt op Celsius en fahrenheit.

Weber iGrill 2

Met de Weber iGrill 2 beschik je over een compacte vleesthermometer. Net als de bovengenoemde GrillEye Max kan de Weber iGrill 2 in verbinding gebracht worden met je mobiele telefoon. Met de Weber iGrill app maak je eerst verbinding met je mobiele telefoon om vervolgens de gewenste temperatuur in te stellen. De barbecue thermometer wordt geleverd met twee probes, waarmee je twee stukken vlees in de gaten kunt houden.

Inkbird IBT-2X

De Inkbird IBT-2X is de goedkopere vleesthermometer van dit lijstje. Deze bbq thermometer is bovendien een van de meest populaire thermometers. Behalve de nette prijs kenmerkt de app die hoort bij de thermometer zich doordat deze standaard 8 verschillende gerechten heeft voorgeprogrammeerd. In de app kies je welk stukje vlees jij gaat garen: rundvlees, varkensvlees, kip enzovoorts. De temperaturen voor de perfecte garing staan voorgeprogrammeerd. Je hoeft dus zelf niet op zoek naar de beste temperatuur of internet.

De populaire thermometer van Inkbird kun je koppelen tot maximaal 2 probes en is niet uit te bereiden. Ga je dus voor grotere gezelschappen aan de slag? Dan is het misschien verstandiger om voor de GrillEye Max te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *