✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado BBQ Aanbieding

Kamado BBQ Aanbieding

Het kan verstandig zijn om een kamado buiten het seizoen aan te schaffen. Met buiten het seizoen hebben we het over de herfst en de winter. De lente en de zomer blijven toch wel de favoriete jaargetijden om te barbecueën. Toch is het ook heel goed mogelijk om in de winter of herfst te barbecueën. Het is dus zeker niet zo dat je bij het aanschaffen van een kamado buiten het seizoen hoeft te wachten tot de zon weer gaat schijnen. Zeker aan het einde van het jaar bestaat de kans dat je tijden Black Friday, Cyber Monday of zelfs later in december een kamado bbq aanbieding kunt scoren.

Hoe scoor je de gewenste Kamado BBQ voor een goede prijs?

Allereerst is het goed om een budget te bepalen voor het kopen van een kamado bbq aanbieding. Prijzen van kamado’s verschillen sterk en hoewel je een merkloze mini kamado soms al voor < €100,- scoort, is dat in veel gevallen duurkoop. Een kwalitatieve kamado BBQ kost ongeveer €900,- tot €1400,-. Boven dit bedrag is het grilloppervlak vaak groter dan je nodig hebt, worden er veel extra accessoires bijgeleverd of wordt de kamado geleverd met tafel. Dat laatste is overigens een hele mooie complete oplossing.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Maximaal aantal personen

Kamado BBQ’s zijn er in allerlei verschillende formaten. Voor een gezin van 3-6 personen is het verstandig om direct voor een grotere kamado te kiezen, zodat je zeker weet dat je voldoende ruimte hebt op de grill. Kies bijvoorbeeld voor de Kamado Joe Classic 2 of Kamado Joe Classic 3. Heb je geen kinderen? Dan kan een kleinere kamado al uitkomst bieden, zoals de Grill Guru Compact of Kamado Joe Junior.

Aanbieding zit niet altijd in de prijs

Dealers van de bekende merken over het algemeen geen hoge kortingen geven op kamado’s. Daarom kun je vaak ook andere interessante aanbiedingen scoren bij het kopen van een kamado. Bij BBQ Experience Center in Roosendaal krijg je bij de aanschaf bijvoorbeeld een workshop of actiepakket cadeau. In een 5 uur durende workshop kook je 5 volledige gangen op een kamado, zodat je zodra je de BBQ in huis hebt zelf ook direct aan de slag kunt. Je kunt ook kiezen voor een actiepakket t.w.v. €200,-, met daarin o.a. houtskool, aanmaakwokkels, handschoenen, rookhout en nog veel meer. Indirect bespaar je daarmee enorm veel geld, omdat je dit niet apart hoeft aan te schaffen.

Altijd de beste prijs

Wij houden in ieder geval het hele jaar door nauwlettend de prijs van kamado barbecues in de gaten. In onderstaande overzicht vindt je het hele jaar door de beste kamado voor een scherpe prijs.

Accessoires voor jouw Kamado BBQ

Als je de ultieme BBQ-ervaring wilt beleven, is het van essentieel belang om goede accessoires te hebben. Denk hierbij aan kookgerei van hoge kwaliteit, schorten, schoonmaakapparatuur en nog veel meer! Voor het behoud van jouw Kamado op de lange termijn, raden we ook aan om de barbecue af te dekken met een beschermhoes wanneer deze niet in gebruik is.

De oorsprong van de Kamado

De Kamado BBQ bestaat al meer dan 3000 jaar en heeft zijn oorsprong in Japan. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze barbecue steeds populairder in Amerika. In het verleden werd de Kamado gemaakt van klei en scheurde deze snel bij hoge temperaturen. Tegenwoordig worden de Kamado BBQ’s gemaakt van keramiek, waardoor ze ook wel bekend staan als keramische barbecues. Een bekend merk van vroeger was bijvoorbeeld de Imperial Kamado.

Bekende merken van Kamado BBQ’s

Hoewel er vele merken van Kamado BBQ’s zijn, is de Big Green Egg momenteel misschien wel de meest bekende. Naast de Big Green Egg zijn ook merken als Kamado Joe, Primo Grill, Grill Guru en The Bastard erg populair. Bekende merken zoals Weber hebben ook hun eigen Kamado uitgebracht. Verdiep je goed in de mogelijkheden van deze prachtige barbecues voordat je er een aanschaft!

De voordelen van een Kamado BBQ

Een Kamado barbecue heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele barbecues. Zo is de Kamado volledig afsluitbaar, waardoor de hitte, rook en heerlijke barbecue-smaak behouden blijven. Daarnaast houdt de Kamado de warmte goed vast, waardoor de kolen op de juiste temperatuur blijven. Met een Kamado kun je niet alleen grillen, maar ook slow cooking, braden, roken, stomen, bakken en grote stukken vlees bereiden. Zo past er gemakkelijk een hele kip op, maar ook een groot stuk buikspek en bij de grotere varianten zelfs een heel varken. Kortom, de Kamado BBQ is de perfecte keuze voor de echte Grillmeister!

Kamado bbq large aanbieding

Om een large kamado in de aanbieding te scoren, heb je dus misschien een beetje geduld nodig. Kamado’s zijn zeker niet het hele jaar in de aanbieding en zijn bovenal steeds meer gewild. Als er in de zomer veel vraag naar de kamado’s is, dan is het zeer waarschijnlijk dat alleen uitlopende modellen in de aanbieding komen aan het einde van het jaar. Je kunt je inschrijven op verschillende nieuwsbrieven of je gebruikt een aanbiedingen website als Pepper om op tijd van een aanbieding te horen. Recent zijn in ieder geval de volgende large kamado’s in de aanbieding gezien:

Het geld dat je bespaard met een kamado bbq large aanbieding kun je bijvoorbeeld gebruiken om een fijne vleesthermometer aan te schaffen en andere barbecue accessoires.

Kamado bbq aanbieding Makro

De Makro, we kennen hem allemaal wel. Een grote zelfbedieningsgroothandel welke is opgezet als ruime supermarkt. Om toegang te krijgen tot de Makro heb je een Makro toegangspas nodig. Deze toegangspas is nodig omdat het bedrijf zonder deze pas niet gevestigd mag zijn op een industrieterrein, anders valt het namelijk onder detailhandel. Een slimme zet van Makro. In Nederland bezitten ongeveer een miljoen Nederlanders deze toegangspas. Maar is een kamado bbq aanbieding bij Marko eigenlijk interessant?

In de webshop van Makro is te zien dat het bedrijf het hele jaar door kamado’s verkoopt van twee merken: Tarrington en Grill Guru. Tarrington is een onbekender merk dan Grill Guru. Het merk Grill Guru komen we ook regelmatig tegen in de aanbieding bij Albert Heijn. Naast de medium kamado is ook het grotere model de large kamado beschikbaar bij Makro.

Tarrington bbq aanbieding bij Makro

Met name de producten van Tarrington zijn regelmatig flink afgeprijsd bij Makro. De laatste keer waren de Tarrington aanbiedingen zelfs midden in de zomer van 2021. Gedurende deze periode waren de kamado barbecues van het merk afgeprijsd met maar liefst 40% korting. Het kan dus zeker verstandig zijn om een Makro pas aan te vragen, zodat jij tijdens de sale op tijd bent om een kamado bbq aanbieding te scoren.

Kamado bbq aanbieding Lidl

Ook bij Lidl – de van oorsprong Duits supermarktketen – wordt zo nu en dan een kamado barbecue aan het assortiment toegevoegd. De aanbiedingen van kamado barbecues gelden natuurlijk niet het hele jaar door. Vaak worden dit soort aanbiedingen gebruikt om consumenten naar de winkel te lokken. Hoewel bij Makro ook de betere merken als Grill Guru worden aangeboden, moet je het met de onbekendere merken als Landmann en Grillmeister doen. Bij de Lidl worden bovendien vaak alleen kleinere kamado barbecues aangeboden. Variërend in prijs van 100,00 tot 150,00 euro. De laatste keer waren dit de Landmann Kamado en de Grillmeister Kamado, beide met een grill oppervlakte van 26,5 centimeter. Zo’n compact kamado van een onbekender merk is in deze prijsklasse geen barbecue voor het leven, maar als je twijfelt over het aanschaffen van een kamado barbecue dan is dit wellicht iets om eerst te proberen.