✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado Joe

Kamado Joe

Kamado Joe is ontstaan uit een ervaring. Een negatieve ervaring wel te verstaan. Het merk Kamado Joe beschrijft het als het het gereedschap dat niet werkt zoals jij wilt. Het gaat niet kapot, maar het werkt ook niet precies zoals jij dat zou willen. Kamado Joe had dat met grillen. Elke keer weer werden ze teleurgesteld door het gereedschap. Met het geloof dat het anders zou kunnen en moeten zijn de eerste keramische barbecues van Kamado Joe ontstaan. Ze beschrijven het zelf met:

  • Kamado Joe is meer dan een assortiment product.
  • De barbecues zijn ontstaan door twee mannen samen te brengen die de allerbeste keramische barbecue willen maken.
  • De kwaliteit is beter dan andere merken.
  • De kamado barbecues van Kamado Joe bevatten veel innovatieve accessoires.

Kamado Joe Classic 3

De Kamado Joe Classic 3 is het allernieuwste van Kamado Joe op het gebied van kamado’s. Het paradepaardje is namelijk voorzien van de revolutionaire SlōRoller Hyperbolic Smoke Chamber. Deze unieke SlōRoller is door Kamado Joe ontwikkeld in samenwerking met de Harvard University. Wat knappe koppen hebben hun kennis gedeeld met Kamado Joe om een unieke rookkamer te creëren. Hitte en rook wordt hierin geregeld tot een wervelende luchtstroom. Het resultaat is het perfecte stukje vlees met een verbluffende smaak en de textuur zoals je zou verwachten van een gebakken stuk vlees op een kamado. De Classic III is bovendien weer voorzien van het 3-laagse Divide and Conquer® systeem van Kamado Joe. Door te werken in verschillende hoogtes heb je de mogelijkheid om op verschillende temperaturen te grillen. Dit alles maakt de Kamado Joe Classic 3 een erg veelzijdige kamado die gewild is bij alle fanatieke thuiskoks die van barbecueën houden.

Kamado Joe Big Joe 3

De Kamado Joe Big Joe 3 is de grote broer van de befaamde Kamado Joe Classic 3. Terwijl de Classic 3 het moet doen met een grilloppervlak van 46 centimeter, beschikt de Big Joe 3 van een grilloppervlak van maar liefst 61 centimeter. Het mag dus duidelijk zijn waar deze kamado zijn naam aan te danken heeft. Met enorm veel ruimte maak je meerdere gerechten tegelijk klaar voor een groot gezelschap. Dit is wel direct één van de weinige verschillen tussen de Classic 3 en de Big Joe 3. Overeenkomsten zijn er daarentegen genoeg. De houtskool barbecue beschikt namelijk over dezelfde revolutionaire technieken zoals het SlōRoller Hyperbolic Smoke Chamber systeem. Dat is bedacht en ontworpen in samenwerking met Harvard University.

Kamado Joe Junior

Hieronder een lijst van De Kamado Joe Junior is de mini kamado van Kamado Joe. De Junior van Kamado Joe leent zich perfect om mee te nemen. Een medium, large of extra large is erg zwaar en kun je niet zo gemakkelijk meenemen. Het kleine broertje van de Kamado Joe Classic 1, 2 en 3 weegt slechts 31 kilogram. Dat betekent dat je de barbecue bijvoorbeeld kunt meenemen naar het park, op de boot of naar de camping. Hoewel de Kamado Joe Junior handzamer is dan zijn grote broers, wordt hij ook vaak ingezet voor het bereiden van een lekker bijgerecht. Het grilloppervlak van de BBQ is 34 centimeter groot. Dat betekent niet dat je er alleen wat groenten op kunt klaarmaken. Het grilloppervlak is namelijk groot genoeg om bijvoorbeeld een hele kip op te grillen of een groot stuk procereur klaar te maken. Als je voor wat grotere gezelschappen eten wilt bereiden, is het echter wel verstandig om voor een grotere kamado bbq te gaan.