✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Kamado Joe Big Joe 3

Kamado Joe Big Joe 3

De Kamado Joe Big Joe 3 is de grote broer van de befaamde Kamado Joe Classic 3. Terwijl de Classic 3 het moet doen met een grilloppervlak van 46 centimeter, beschikt de Big Joe 3 van een grilloppervlak van maar liefst 61 centimeter. Het mag dus duidelijk zijn waar deze kamado zijn naam aan te danken heeft. Met enorm veel ruimte maak je meerdere gerechten tegelijk klaar voor een groot gezelschap. Dit is wel direct één van de weinige verschillen tussen de Classic 3 en de Big Joe 3. Overeenkomsten zijn er daarentegen genoeg. De houtskool barbecue beschikt namelijk over dezelfde revolutionaire technieken zoals het SlōRoller Hyperbolic Smoke Chamber systeem. Dat is bedacht en ontworpen in samenwerking met Harvard University.

Het gewilde Air Lift scharnier

Ook op de Kamado Joe Big Joe 3 vind je het gewilde Air Lift scharnier van Kamado Joe. Dankzij dit scharnier is het mogelijk om met heel weinig kracht het deksel van de barbecue op te tillen. De deksel voelt dankzij dit revolutionaire Air Lift scharnier namelijk een stuk minder zwaar aan. Het is zelfs mogelijk om de houtskool barbecue te openen met slechts één vinger. Dat zegt genoeg over hoe fijn het is om te werken met een kamado die voorzien is van dit scharnier.

Werken op verschillende hoogtes met de Big Joe 3

Een andere overeenkomst met de Classic 3 is het Divide & Conquer Flexible Cooking System van Kamado Joe. Het simpele grillrooster van de kamado krijgt ineens een stuk meer mogelijkheden, omdat je op verschillende hoogtes kunt barbecueën. Dat komt doordat je wanneer je werkt met verschillende hoogtes, ook te maken hebt met verschillende temperaturen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi stuk vlees dicht bij te kolen af grillen, terwijl je op een andere verdieping je bijgerecht aan het garen bent. Het wordt je erg makkelijk gemaakt om een complete maaltijd te serveren vanaf de kamado. Je hoeft dus niet meer naar binnen om je bijgerecht klaar te maken.

Een revolutionaire rookkamer

Het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere merken is hoog bij Kamado Joe. De Big Joe 3 is voorzien van de revolutionaire nieuwe rookkamer van Kamado Joe. Namelijk de SlōRoller Hyperbolic Smoke Chamber. Deze rookkamer maakt van de barbecue een perfecte rookoven. Loopt het water je al in de mond bij het denken aan een perfect stuk gerookt vlees waarvan je dacht dat alleen de bekendste barbecue restaurants deze konden bereiden? Met de Kamado Joe Big Joe 3 kun je dit zelf thuis ook. Gerechten worden ondergedompeld in wolken van heerlijke rook en bovendien wordt de hitte in de kamado ook een stuk beter verspreid. Het resultaat is gerookt vlees zoals je wilt dat gerookt vlees smaakt en er ontstaan een stuk minder hitteplekken in de kamado.

Kenmerken van de Big Joe 3

  • Big Joe 3 is voorzien van een luxe onderstel met wieltjes
  • De barbecue beschikt over een “Kontrol Tower Ventilatie” aan de bovenkant
  • Heeft een warmtebereik van maar liefst 107 °C tot 399 °C
  • Als je gebruik maakt van de SloRoller is de temperatuur maximaal 260 °C
  • De kamado is standaard voorzien van een korf voor het houtskool
  • Een geweldig grilloppervlak met een doorsnede van 61 centimer

Joetisserie Big Joe 3

Een hele kip grill je natuurlijk het liefst terwijl het draait. Met de Joetisserie van Kamado Joe is het mogelijk om je kamado om te toveren tot een barbecue met draaispit. De voordelen van een draaispit is dat je de kip, riblappen of varkensschouder niet zelf hoeft te draaien. Daarmee wordt je stukje vlees of kip heel gelijkmatig gegrild, terwijl het ronddraait in zijn eigen sappen. Dit houdt het gerecht dat je bereidt lekker sappig en mals en de wolken rook geven het een heerlijke rooksmaak. De Joetisserie is een sterk draaispit en kan tot maximaal 10 kilogram dragen. De motor van het draaispit is dus erg krachtig, maar is nauwelijks te horen.

De Joetisserie heeft een wigvorm waardoor je de deksel van de barbecue gewoon kunt sluiten. Het voordeel hiervan is dat je de temperatuur zelfs met een draaiend spit nauwkeurig kunt bepalen. Je maakt zo optimaal gebruik van je keramische barbecue. Het draaispit is voorzien van een duurzame draaistang met verstelbare vorken. Deze verstelbare vorken kun je gebruiken om het vlees goed in balans te houden.