✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Keij Kamado

Keij Kamado

De betaalbare Keij Kamado: de moeite waard?

Misschien ben je de betaalbare Keij Kamado BBQ al eens tegengekomen, bijvoorbeeld bij de slager. Keij wordt gerund door een kleine familie. De keramische barbecue van Keij valt op door de kleur: een diepe kleur blauw. Er is niet heel erg veel bekend over de kamado bbq. Als we af gaan op de prijs kunnen we stellen dat de kwaliteit van de kamado’s van Keij ergens net onder Grill Guru en Kamado Joe ligt.

Gelijkenis met een Auplex kamado?

Op verschillende fora valt doorgewinterde barbecuers op dat de kamado wel erg veel lijkt op een Auplex kamado, behalve dat het onderstel iets afwijkt. Het zou goed kunnen zijn dat de kamado gewoon een private label is van de Chineese Auplex kamado. Is dat per se slecht? Nee, dat niet per se. Als het keramiek voldoende sterk is kan de kamado goed zijn werk doen. Wellicht dat de afwerking van een Chinese keramische barbecue wat minder is. Als je naar de prijs kijkt, kan je zelf de afweging maken of je je graag wilt wagen aan de kamado van Keij. Ze zijn een stuk goedkoper dan de bekendere merken welke we al eerder hebben genoemd.

Verschillende formaten

Net als bij de grotere merken zijn de kamado barbecues van Keij beschikbaar in verschillende formaten. Zo is naast de populaire kamado compact, ook een large, extra large en extra extra large kamado beschikbaar. Als het om inches gaat is de barbecue beschikbaar in 15 inch, 21 inch, 23 inch en 25 inch. Nagenoeg gelijk als de formaten van bijvoorbeeld Kamado Joe, Grill Guru en Big Green Egg.

Keij Kamado Large

De Keij Kamado Large is een kamado van 21 inch. Het rooster heeft een diameter van 45,4 centimeter. Dat is groot genoeg om te barbecueën met een groot gezin en/of met vrienden. De keramische barbecue is gemaakt van hoogwaardig cordieriet keramiek. Het onderstel van de Keij is gepoedercoat en kan daarmee prima het hele jaar door buiten staan.

Een Keij Kamado wordt zeer compleet geleverd

  • Roestvrijstaal grillrooster
  • Beschermhoes
  • Een gepoedercoat onderstel
  • Het onderstel is gemaakt van gehard staal
  • De grotere kamado’s zijn voorzien van bamboe zijtafels
  • De wielen van het onderstel zijn geremd
  • Een ingebouwde thermometer
  • Platesetter
  • 20 jaar garantie op de keramische dome (het ei van de kamado bbq)
  • 2 jaar garantie op de vuurring en vuurschaal

Keij Kamado getest door Radar

De beste kamado

Een Keij Kamado is niet per se de beste kamado. Wil je weten welke kermische barbecue wij het beste vinden? Kijk dan snel op onze beste kamado pagina.