✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Als je twijfelt over het kopen van kamado, dan is een mini kamado wellicht een goed alternatief. Twijfelen kan bijvoorbeeld over de prijs of over het feit dat je misschien denkt te weinig tijd te hebben om goed te worden in het gebruik. Een gasbarbecue is uiteindelijk een eenvoudigere oplossing dan een keramische bbq. Daar hebben de grote merken wat op bedacht: een veel kleinere kamado. De kleinste maat barbecue en daardoor ook stukken goedkoper dan de grotere varianten. Ideaal om mee te beginnen dus. Een nadeel is natuurlijk wel de kleine maat, waardoor je maar voor 2 tot 4 personen vlees kunt bereiden. Ben je na aankoop echter enthousiast geraakt, dan kan je de kleine keramische bbq altijd nog weggeven aan een kennis, vriend of familielid óf je gebruikt hem naast je large (of grotere) kamado om bijgerechten op de bereiden. Een mini kamado is dus helemaal geen slechte investering. Daarnaast is hij ook nog ontzettend handzaam, waardoor je de compacte kamado zo meeneemt op vakantie, naar het strand, park of camping.

Onze keuze op dit moment!

Als je op zoekt bent naar een mini kamado: dan bevelen wij op dit moment de Grill Guru Original Compact aan. Deze is op dit moment beschikbaar bij Coolblue voor slechts 259,-. Je haalt hiermee een kwalitatief goede mini kamado in huis, van een gerenomeerd merk.

Ons goedkopere alternatief is de Azzurro Kamado Small. Verkrijgbaar bij Coolblue voor slechts 129,-!

Verkrijgbaar bij (van laag naar hoog)

coolblue.nl (€159,00)

Alternatieve mini kamado’s

Hoe werkt een mini kamado

Een mini kamado werkt hetzelfde als een normale kamado bbq en is dan ook totaal verschillend dan een traditionele houtskool-, gas- en elektrische barbecue. Net als de grotere kamado’s is de barbecue te herkennen aan de ei-vorm. Ook is de barbecue voorzien van dezelfde wijze om de temperatuur te beheersen: namelijk met een luchtschuif onderaan en een schoorsteen bovenop. De kleinere keramische bbq werkt net zo goed als de grotere kamado’s.

Hoeveel houtskool in mini kamado

Hoeveel houtskool je in een mini kamado doet, werkt hetzelfde als bij de grotere kamado’s. In onze blog hoeveel houtskool in de kamado hebben we het al eens uitgelegd. Je vult de kleinere kamado net als de grotere tot aan de vuurring. Als je klaar bent met barbecuen is het niet nodig om het houtskool direct weg te steken. Tijdens een nieuwe sessie steek je hetzelfde houtskool namelijk zo weer aan.

Wat is de kleinste kamado?

De kleinste kamado is de mini kamado. Met mini kamado wordt vaak de merkloze kamado van verschillende supermarkten en/of tuincentra bedoelt, terwijl ook Big Green Egg een mini-model heeft. Deze mini kamado heeft vaak een grilloppervlakte van ongeveer 26,5 centimeter. Dit terwijl de gerenomeerde merken als Grill Guru, bijvoorbeeld de compact, een grilloppervlakte heeft van 33 centimeter. Dit verschil is aanzienlijk.

Mini kamado
Een mini kamado neem je eenvoudig mee

Hoeveel kost een mini kamado

Alhoewel we eerder al aangaven dat deze kleiner kamado vaak een fractie van een grotere kamado kost, zijn er ook duurdere varianten. Zo is de Big Green Egg Mini op dit moment maar liefst 666,- euro, daar koop je al een veel grotere kamado van. Eén van de populairste mini kamado’s is de Grill Guru Compact. Deze mini kamado is vaak te krijgen voor ongeveer 250,- euro en is van uitstekende kwaliteit. Goedkoop is vaak duurkoop: zo nu en dan bieden ook Lidl en Kruidvat mini kamado’s aan, de kwaliteit is echter een stuk slechter dan bijvoorbeeld de Grill Guru. De mini kamado BBQ’s van de supermarkten en tuincentra worden vaak aangeboden voor €100,- tot €150,-.

Wat weegt een mini kamado?

Een mini kamado is een stuk lichter dan de populairdere medium of large kamado BBQ’s. Een Grill Guru Compact weegt bijvoorbeeld 43 kilogram, terwijl een Kamado Joe Classic III een gewicht heeft van 129 kilogram. De kwalitatief toch vaak mindere mini kamado van de Lidl heeft een gewicht van slechts 23 kilogram. Dit verschil zal je direct merken in bouwkwaliteit. Ook vertelt het ons dat de mini kamado waarschijnlijk veel minder goed zijn temperatuur zal bewaren. Het keramiek is waarschijnlijk een stuk dunner dan dat van de Grill Guru Compact of Green Egg Mini.

Video mini kamado’s door Radar

Onderzoeksprogramma Radar deed al eens onderzoek naar mini kamado’s, ook al hebben zij het over budget kamado’s. De compact kamado van Grill Guru eindigde bij Radar op de derde plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *