✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

De reverse sear een veel gebruikte kooktechniek bij het barbecueën op de kamado bbq. Bij deze kooktechniek wordt het vlees eerst langzaam gegaard bij een lage temperatuur, en vervolgens aan het einde van de kooktijd kort wordt gegrild bij een hoge temperatuur om de buitenkant van het vlees bruin en knapperig te maken. Het is een hele veilige en simpele manier van barbecueën, het is bijna onmogelijk om je stukje vlees te lang te bakken. Je hebt namelijk enorm veel controle in de beginfase van het barbecueën.

Hoe werkt reverse sear?

Reverse sear is een populaire kooktechniek waarbij je eerst het vlees langzaam gaart bij een lage temperatuur en daarna kort grilt bij een hoge temperatuur voor een perfecte steak. Leg het vlees eerst op de barbecue op een lagere temperatuur, zodat het gelijkmatig kan garen en niet verbrandt. Dit is vooral handig bij dikker vlees, zoals een steak of rosbief.

Wanneer het vlees bijna gaar is, verplaats je het naar een warmer deel van de barbecue om het snel aan alle kanten dicht te schroeien. Dat kan door gebruik te maken van een divide and conquer systeem of door de plate setter uit de kamado te halen. Voor een mooie sear maak je gebruik van een gietijzer grillrooster. Dit resulteert in een knapperige korst aan de buitenkant en zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft aan de binnenkant. Je kunt deze reverse sear-techniek gebruiken voor alle soorten vlees die langzaam gegaard en daarna kort gegrild kunnen worden.

Wil jij ook een perfect gegaarde steak op tafel zetten? Probeer dan reverse sear! Deze methode leidt tot een sappig en mals resultaat aan de binnenkant en een knapperige korst aan de buitenkant. Het is geschikt voor alle soorten vlees die langzaam gegaard en daarna kort gegrild kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *