✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

The Bastard

The Bastard

Als je op zoek bent naar een kamado barbecue van hoge kwaliteit, is The Bastard zeker het overwegen waard. Maar wat maakt deze keramische BBQ zo bijzonder? In dit artikel gaan we dieper in op alle aspecten van dit merk, van de geschiedenis tot de accessoires en kookmogelijkheden. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of dit merk de juiste keuze is voor jouw volgende BBQ-avontuur.

De geschiedenis van het merk

The Bastard is ontstaan in Nederland, in 2012. Het merk is opgericht door vier vrienden die een passie hadden voor barbecueën en de perfecte BBQ wilden creëren. Na jaren van ontwikkeling en testen, werd in 2013 de eerste Bastard gelanceerd. Sindsdien is het merk snel gegroeid en heeft het een trouwe fanbase opgebouwd van BBQ-liefhebbers over de hele wereld.

Kenmerken van het merk

The Bastard is een kamado barbecue gemaakt van hoogwaardig keramiek. Het heeft een unieke vorm en is verkrijgbaar in verschillende maten, van de compacte Bastard Junior tot de grote Bastard XL. Een van de opvallende kenmerken van het merk is de dikke wanden van het keramiek, waardoor de warmte goed wordt vastgehouden en de temperatuur nauwkeurig kan worden geregeld. Daarnaast hebben Bastard’s een handig scharnierend deksel en een roestvrijstalen grillrooster.

The Bastard scharnier
Close-up van het scharnier van een Bastard Kamado BBQ

Accessoires voor de Bastard’s

Een van de voordelen van The Bastard is het grote aantal accessoires dat beschikbaar is. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten roosters, bakplaten, pizzastenen en woks beschikbaar. Daarnaast zijn er ook handige accessoires zoals een houtskoolstarter en een as-opvangbak. Met deze accessoires kan je nog meer kookmogelijkheden en smaken toevoegen aan je gerechten.

Kooktechnieken

Met de kamado’s kan je verschillende soorten gerechten maken, van gegrilde steaks tot slow-cooked pulled pork. De kamado BBQ is geschikt voor grillen, roken, bakken en stomen. Door de nauwkeurige temperatuurregeling kan je altijd de juiste temperatuur instellen voor je gerecht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van verschillende soorten houtskool, zoals houtskool met een rooksmaak voor extra smaak aan je gerechten.

The Bastard versus andere Kamado BBQ’s

The Bastard is niet de enige kamado BBQ op de markt, dus hoe verhoudt het zich tot andere merken zoals Big Green Egg en Kamado Joe? Over het algemeen worden de kenmerken geprezen, zoals de dikke wanden en de nauwkeurige temperatuurregeling. Daarnaast is het merk vaak iets goedkoper dan de concurrentie. Het is echter belangrijk om te bedenken dat de keuze voor een kamado BBQ persoonlijk is en afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

The Bastard gebruikerservaringen

Wat vinden gebruikers? Over het algemeen zijn de ervaringen positief, waarbij gebruikers vaak de kwaliteit van de BBQ en de veelzijdigheid van de kookmogelijkheden benadrukken. Enkele opmerkingen zijn dat het wat tijd kost om de temperatuur goed te regelen en dat het schoonmaken van de BBQ soms wat lastig kan zijn. Echter, deze kleine nadelen worden vaak overschaduwd door de vele voordelen.

Onderhoud en reiniging

Om de levensduur van te verlengen, is het belangrijk om het goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Na het barbecueën kan je de BBQ afsluiten en de temperatuur verhogen om alle resten te verbranden. Daarna kan je het as en de overige resten opvangen met een as-opvangbak. Het is ook aan te raden om regelmatig de buitenkant van de BBQ te reinigen met een vochtige doek.

Garantie en service van The Bastard

Het merk biedt een garantie van 20 jaar op het keramiek van de BBQ en 5 jaar op de overige onderdelen. Daarnaast heeft het merk een goede klantenservice en biedt het ondersteuning bij eventuele problemen of vragen.

Prijs van The Bastard

Het merk heeft niet de goedkoopste kamado BBQ’s op de markt, maar het is ook niet de duurste. De prijs hangt af van de grootte van de BBQ en de accessoires die je erbij wilt hebben. Over het algemeen ligt de prijs van een Bastard kamado tussen de €500 en €1500.

Conclusie: Is The Bastard de juiste keuze voor jou?

Als je op zoek bent naar een kamado BBQ van hoge kwaliteit, is het merk zeker het overwegen waard. Het biedt veel kookmogelijkheden, heeft een goede kwaliteit en is verkrijgbaar in verschillende maten en met veel accessoires. Bedenk echter wel dat het een investering is, dus zorg ervoor dat het past bij jouw budget en wensen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat The Bastard mee?

The Bastard heeft een garantie van 20 jaar op het keramiek en 5 jaar op de overige onderdelen. Met goed onderhoud kan het nog langer meegaan.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor The Bastard?

Er zijn veel accessoires beschikbaar voor The Bastard, zoals een pizzasteen, een grillrooster met opklapbare handgrepen, een wok, een kippenrek en een gietijzeren Dutch oven.

Is The Bastard makkelijk schoon te maken?

Het schoonmaken van The Bastard kan soms wat lastig zijn, maar door regelmatig onderhoud en het verbranden van resten na het barbecueën, wordt het schoonmaken makkelijker.

Hoe nauwkeurig is de temperatuurregeling van The Bastard?

The Bastard heeft een nauwkeurige temperatuurregeling waarmee je de temperatuur tot op de graad nauwkeurig kunt instellen.

Is The Bastard geschikt voor slow cooking?

Ja, The Bastard is geschikt voor slow cooking en biedt veel mogelijkheden voor het bereiden van grote stukken vlees, vis en gevogelte.

Conclusie

Een Bastard is een kamado BBQ van hoge kwaliteit die veel mogelijkheden biedt voor het bereiden van heerlijke gerechten. Het merk staat bekend om zijn dikke wanden, nauwkeurige temperatuurregeling en veelzijdigheid. Hoewel het geen goedkope optie is, is het zeker het overwegen waard voor de serieuze BBQ-liefhebber. Met goed onderhoud kunnen kamado’s van het merk lang meegaan en blijft het een geweldige toevoeging aan jouw buitenkeuken.

Video van het merk