✓ Dé Kamado Expert van Nederland ✓ Altijd de beste prijs ✓ Praktische tips & uitleg

Winterbarbecue: het hele jaar door de kamado aan

Als we aan barbecueën denken dan denken we vooral aan de zomer. Op een warme namiddag de kamado bbq aansteken en met vrienden en familie genieten van lekker eten. Steeds populairder is de winter BBQ, wij vinden dat barbecueën het hele jaar door kan. Als barbecueën een levensstijl is geworden, kan je er vaak niet genoeg van krijgen. Dan wil je graag het hele jaar door met de kamado aan de slag. Goed nieuws: dat kan!

Winter BBQ aan huis

Een winter BBQ aan huis organiseer je gemakkelijk zelf. Bestel bij je favoriete slagerij het vlees en je bent eigenlijk al klaar om te barbecueën. Je hebt tenslotte de beste kamado in je bezit, bent voorzien van allerlei accessoires en van de juiste houtskool om je keramische bbq aan te steken. Je kunt het jezelf en je gasten nog aangenamer maken. Denk aan het serveren van een heerlijk glas warme chocomel of glühwein aan je gasten. Zo kunnen ze zich ook buiten lekker opwarmen, terwijl ze genieten van heerlijke winterse gerechten die jij klaar maakt op je kamado.

Winter BBQ organiseren

Wij hebben een aantal praktische tips op een rij gezet om de beste winterse BBQ te organiseren.

Winter BBQ organiseren

 1. Sfeervolle verlichting in de tuin

  Zorg voor sfeervolle verlichting in de tuin. Behalve dat voldoende licht heel praktisch is tijdens het barbecueën, kun je met de juiste lampen een fijne winterse sfeer neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor Phillips Hue Sokkellampen. Deze lampen van Phillips kun je zelf van kleur veranderen. De oranje verlichting van de sokkels geven je tuin een warme sfeer.

 2. Zorg voor voldoende warmte in de tuin

  Natuurlijk geeft je kamado bbq een flinke portie hitte, maar als je een grote groep gasten over de vloer hebt kan niet iedereen zich opwarmen aan de barbecue. Je kunt kiezen voor een terrasverwarmer, maar veel sfeervoller is natuurlijk een vuurschaal met knisperend hout.

 3. De juiste gerechten

  Een winter BBQ schreeuwt om comfort food: heerlijke voedzame gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een mooie (kip)rollade of picanha om te serveren aan je gasten. Ook de Dutch Oven doet het goed in de winter, maak bijvoorbeeld een heerlijke winterse stoofpot klaar.

 4. Voldoende houtskool

  Een keramische bbq is zuinig met zijn brandstof. Toch kost het in de winter meer brandstof om je kamado op temperatuur te houden. Houdt hier rekening mee, zorg dat je voldoende houtskool in huis hebt.

Feestelijke winterbarbecue

Tijdens de feestdagen kun je een feestelijke winterbarbecue organiseren. Naast bovenstaande tips, kies je bijvoorbeeld voor een feestelijk nagerecht om je winter BBQ mee af te sluiten. In het donker komen sterretjes of een feestfontein extra goed tot hun recht. Kortom: bedenk een feestelijke nagerecht en sla het sierwerk in voor een geslaagde feestelijke winterbarbecue!

Winter BBQ boek

Het boek ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ is een aanrader als het gaat om barbecueën in het koudste seizoen van het jaar. Auteur Jord Althuizen heeft dit boek geschreven en het staat vol met winterse recepten en is zelfs voorzien van een heus kerstmenu dat je kunt bereiden op de kamado bbq.

Het boek staat vol met winterse barbecue recepten, zoals gerookte zalm en wild zwijn. Menu’s van aperitief tot dessert, auteur Althuizen heeft het allemaal beschreven in dit winterse BBQ boek.

De boeken van Jord ontvingen in 2016 en 2017 de prijzen voor Kookboek van het Jaar.

Inspiratie opdoen met de video van Big Green Egg

In de livestream “Warming Winter Treats” van Big Green Egg leer je hoe je heerlijke glühwein en gemberkoek maakt op de kamado!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *